Zwangerschapszwemmen

15599967 - beautiful pregnant woman underwater blue pool relaxed
Zwemmen tijdens je zwangerschap is niet alleen gezond, maar zorgt er ook voor dat je lichaam kan ontspannen en je makkelijker kan bewegen dan wanneer je gewoon loopt. Tegenwoordig zijn er in de meeste zwembaden speciale uren waar je als zwangere vrouw kan zwemmen. Veelal is hier een professionele instructeur aanwezig, zodat je onder begeleiding kan zwemmen. Meestal wordt het water tijdens deze speciale uren extra verwarmd.

Waarom zwemmen tijdens je zwangerschap?

Tijdens je zwangerschap gaan zwemmen is lekker, omdat je je in het water makkelijker kan bewegen. Ook weeg je in het water minder, zodat je benen en je rug ontlast kunnen worden. Maar wat ook heel belangrijk is: zwemmen is goed voor de bloedsomloop, en dus ook voor je baby. Naast de lichamelijke voordelen van zwemmen tijdens je zwangerschap, is het ook nog eens erg gezellig. Vaak zijn er vele zwangere vrouwen aan het zwemmen. Zwangerschapszwemmen is dan ook de mogelijkheid om vriendschappen te sluiten met andere zwangere vrouwen en heb je de mogelijkheid om ervaringen te delen met de andere vrouwen. Wie weet heb je wel een groepje van zwangere vrouwen die later met de baby’s ook heerlijk gaan babyzwemmen!

Speciale begeleiding tijdens zwangerschapszwemmen

Tijdens de uren van het zwangerschapszwemmen is er vaak een begeleider aanwezig die gespecialiseerd is in zwangerschapszwemmen. De instructeur of begeleider zal je een aantal oefeningen uitleggen en voordoen om je spieren losser te maken. Ook worden er vaak ontspanningsoefeningen gegeven. Natuurlijk hoef je niet te luisteren naar deze begeleider. Als je wilt mag je ook gewoon baantjes trekken of genieten in het water.

Zwangerschapszwemmen bij mijn eigen zwembad?

Niet alle zwembaden hebben speciale uurtjes voor zwangerschapszwemmen. Wil jij graag weten of het zwembad bij jou in de buurt speciale uurtjes voor zwangere vrouwen heeft? Ga dan eens langs bij dit zwembad of kijk eens op hun website.
Vind je dit een leuk artikel? Deel het met anderen:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *