Zwangerschapsyoga

zwangerschapsyoga
Zwangerschapsyoga is dé manier om je goed voor te bereiden op een zo bewust mogelijke en zo ontspannen mogelijke manier. Maar wat is zwangerschapsyoga nu precies?

Wat is zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga is de juiste manier om je goed voor te bereiden op de bevalling. Yoga speciaal voor tijdens je zwangerschap helpt je om de naderende bevalling zo bewust en zo ontspannen mogelijk te beleven. Tijdens de yoga-sessies leer je diverse ademhalingstechnieken en leer je lichamelijke oefeningen die met je zwangerschap en bevalling te maken hebben. Je leert op een juiste manier op je lichaam te letten en op de processen die in je lichaam plaatsvinden. De lichamelijke oefeningen die je tijdens de zwangerschapsyoga doet, zijn vooral bedoeld om rugklachten, bandenpijn of slapeloosheid tijdens je zwangerschap te verminderen of te laten verdwijnen. Ook leer je om weeën op te vangen en worden er tijdens de cursus zwangerschapsyoga diverse methoden behandeld om te persen.

Wat is het doel van zwangerschapsyoga?

Het voornaamste doel van zwangerschapsyoga is dat je je bewuster wordt van je eigen lichaam en de baby die in je buik groeit. Je krijgt vertrouwen in je eigen lichaam en je leert om de signalen die vanuit je lichaam verzonden worden goed op te volgen. Door het volgen van een cursus zwangerschapsyoga ontstaat er een vertrouwensband tussen jezelf, je lichaam en je baby, waardoor je tijdens de bevalling rustiger bent, weet wat je tijdens de bevalling moet doen en dat je tijdens de bevalling minder snel in paniek raakt.

Dit bovenstaande leer je allemaal met behulp van meditatieoefeningen en diverse ademhalingstechnieken. In de lessen wordt je geleerd hoe je een juiste houding moet aannemen, en zal je kennismaken met de flexibiliteit en de kracht van je lichaam, je geest en je uithoudingsvermogen.

Yoga is ook voor als je niet zwanger bent

Yoga is ook zeer goed mogelijk als je niet zwanger bent. De oefeningen en technieken die je tijdens je cursus zwangerschapsyoga leert, zijn onderdeel van een heel uitgebreid systeem van oefeningen met een achterliggende filosofie. Heb je na je cursus zwangerschapsyoga de smaak van het yoga te pakken? Dan kan je natuurlijk ook de reguliere cursussen yoga gaan volgen.

Omdat yoga een vorm van bewustwording is, heeft de cursus zwangerschapsyoga het meest effect als je voor je zwangerschap al eerder aan yoga hebt gedaan. Maar ook als je nog nooit aan yoga hebt gedaan, is de cursus zwangerschapsyoga zeker ook voor jou geschikt.

Individuele lessen en groepslessen voor zwangerschapsyoga

Afhankelijk van je eigen persoonlijkheid en je wensen, kan je een individuele cursus zwangerschapsyoga volgen, of groepslessen zwangerschapsyoga. In de meeste gevallen kan je partner ook meedoen aan deze lessen, en als je dat wenst kan je na je bevalling de cursus voortzetten. Ook kan je als kersverse moeder met je baby naar de yogacursus, hier kan je onder andere leren hoe je je baby of kindje kunt masseren.
Vind je dit een leuk artikel? Deel het met anderen:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *