Zwangerschapspilates

zwangerschaps pilates
Wil jij graag een cursus pilates volgen tijdens je zwangerschap? Pilates is erg goed voor je en kan je nog prima uitvoeren als je zwanger bent. Pilates is goed voor je spieren en je houding. Bij zwangerschapspilates kan je onder andere leren hoe je de spiergroepen die je tijdens de bevalling gebruikt bewust leert gebruiken. Naast het trainen van deze spieren, train je je hele lichaam tijdens een cursus zwangerschapspilates, en dan met name de diepe buikspieren en de bekkenbodemspieren.

Is zwangerschapspilates iets voor mij?

Als jij zwanger bent en graag bezig wilt zijn met ontspanningsoefeningen, is zwangerschapspilates wat voor jou. Naast de diverse ontspanningsoefeningen die je leert, leer je ook bepaalde spiergroepen te gebruiken en te trainen die je tijdens je bevalling zal gaan gebruiken.

Wie geeft de cursus zwangerschapspilates?

De cursus zwangerschapspilates wordt gegeven door een gediplomeerde pilates-instructeur of –instructrice. Naast het standaard diploma voor pilates-instructeur, heeft de persoon die zwangerschapspilates geeft vaak nog extra cursussen gevolgd op het gebied van zwangerschapspilates.

Waar wordt zwangerschapspilates gegeven?

In elke stad en bijna elk dorp wordt wel zwangerschapspilates gegeven. Soms gewoon in een sportschool, maar zwangerschapspilates wordt ook wel in buurthuizen georganiseerd. Via het internet kan je gemakkelijk vinden waar bij jou in de buurt zwangerschapspilates wordt gegeven.
Vind je dit een leuk artikel? Deel het met anderen:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *