Een goede voedingsbeha

Voedings bh
Als je borstvoeding geeft is een goede voedingsbeha erg belangrijk. Al vanaf het begin van je zwangerschap zijn jouw borsten zich druk aan het ontwikkelen om ervoor te zorgen dat ze vanaf de geboorte de baby kunnen voorzien van moedermelk. Daarom is het ook niet meer dan logisch om al tijdens jouw zwangerschap op zoek te gaan naar een goede zwangerschapsbeha. Een zwangerschapsbeha is van een elastische stof gemaakt die voldoende steun biedt, waardoor je niet elke paar weken de stad in moet duiken om een nieuwe beha te kopen. De zwangerschapsbeha groeit mee met je veranderende lijf.
Naast zwangerschapsbeha’s zijn er ook voedingsbeha’s, die zeer gemakkelijk aan de voorkant te openen zijn om het borstvoeden gemakkelijker te maken. Maar er zijn ook speciale combinatiebeha’s die je zowel tijdens de zwangerschap als de periode waarin je borstvoeding geeft kunt dragen.

Waarom een voedingsbeha kopen?

Een voedingsbeha zorgt ervoor dat je geen halsbrekende toeren meer moet uithalen om borstvoeding te geven aan jouw baby. Met een simpele beweging van je hand kan je een cup van je beha openmaken en je baby borstvoeding geven. De cups van de voedingsbeha zijn bevestigd met een clip aan de schouderbandjes, die je simpel kan loshalen en kan starten met voeden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een voedingsbeha?

Het meest belangrijke punt waar je op moet letten bij de aanschaf van een voedingsbeha is dat deze goed en lekker zit. Voordat je zo’n beha gaat kopen, moet je je maat weten. Hoe je dit precies kan berekenen staat in verschillende tabellen op internet. Ook kan je een gespecialiseerde lingeriewinkel in lopen, waar de verkoopsters jouw behamaat kunnen opmeten en je zodoende kunnen adviseren welke beha het beste bij jou past. Wanneer je in de winkel voedingsbeha’s gaat passen en de achterkant kruipt omhoog, dan is de omvang te wijd. Ook de omvang van de beha is belangrijk, omdat dit stuk van de beha een groot deel van de steun op zich neemt.

Tip

Probeer eens een voedingsbeha mét en een voedingsbeha zonder beugel uit. Veel vrouwen zeggen dat een beugelbeha mooier zit onder een T-shirt, zeker als de vrouw zwaardere borsten heeft. De beugel geeft namelijk extra steun en vorm aan de borst. Maar een beha zonder beugel zit comfortabeler. Als je veel last hebt van ontstekingen aan je borst of borsten, kan je beter geen beugelbeha nemen, maar voor zachte en soepele stoffen.

Wanneer voedingsbeha kopen?

Als je zo rond de 35 tot 37 weken zwanger bent is het een goed moment om op zoek te gaan naar een passende voedingsbeha. Rond deze tijd zijn jouw borsten op hun ‘volst’ en heb je gelijk een voedingsbeha in huis die na de bevalling, als de borstvoeding op gang is gekomen, ook goed en comfortabel zit. Als de kraamweek voorbij is en je bent nog steeds tevreden over de voedingsbeha en hij zit nog steeds lekker comfortabel? Koop dan nog een aantal voedingsbeha’s van hetzelfde merk en type.
Vind je dit een leuk artikel? Deel het met anderen:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *