Bevallen in een kraamhotel

44767862_m
Nederland is een van de weinige landen waar veel thuisbevallingen plaatsvinden. Bevallen in je eigen vertrouwde omgeving vinden veel aanstaande moeders een prettig idee. Maar wat als het niet mogelijk is om thuis te bevallen en je liever ook niet in het ziekenhuis wil bevallen? Of als je liever niet je bevalling thuis wil doen? Dan kies je voor een kraamhotel!

Een kraamhotel, wat is dat nu eigenlijk?

Als een vrouw gaat bevallen zijn er meerdere opties voor de plek waar dat gaat gebeuren. Het kan thuis zijn, onder begeleiding van een verloskundige, of in het ziekenhuis. Een derde optie is dat je gaat bevallen in een kraamhotel. Het lijkt veel op een thuisbevalling, alleen vindt deze dan niet plaats in je eigen huis. Vaak kan dit wel met je eigen verloskundige! In een kraamhotel krijg je 24 uur per dag zorg en leer je na de bevalling direct veel over de verzorging van je pasgeboren kindje. Alle zorg wordt je uit handen genomen! Het kraamhotel bevat niet over de professionele apparatuur die ze in het ziekenhuis hebben en daarom is het geen alternatief voor het ziekenhuis. Een kraamhotel is geschikt voor mensen die niet thuis kunnen of willen bevallen door bepaalde omstandigheden of voor vrouwen die het fijn vinden om te bevallen in een omgeving waar ze daarna ook kunnen uitrusten.

Waarom kiezen voor een kraamhotel?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een bevalling in een kraamhotel. Allereerst kan het zijn dat je het fijn vindt om te bevallen in een omgeving die daar speciaal voor ingericht is. Na de bevalling kan je uitrusten en worden jij en je baby verzorgt en worden jullie begeleidt door deskundigen. In het kraamhotel is 24 uur per dag zorg aanwezig voor verzorging en adviezen! Dat kan voor veel moeders een fijn idee zijn. Alleenstaande moeders kiezen vaak voor de optie van het kraamhotel omdat in het kraamhotel alle hulp aanwezig is die nodig is. Soms is het zo dat je midden in een verbouwing zit en het niet goed uitkomt om in je eigen huis te bevallen. Dan is het ook een fijn idee dat je niet te midden van de puinhopen hoeft te bevallen. Een andere reden om te kiezen voor het kraamhotel is als je in het buitenland woont maar toch graag in Nederland wil bevallen. Tegen een vergoeding kan je partner ook in het kraamhotel verblijven.

Kosten

Het verblijf in een kraamhotel is over het algemeen niet duurder dan de acht dagen kraamzorg waar je als jonge moeder recht op (afhankelijk van je zorgverzekering) hebt. Daarom wordt het kraamhotel door veel verzekeraars vergoed. Als je nadenkt over een bevalling in het kraamhotel, dan is het verstandig om te checken of jouw verzekeraar je verblijf wil vergoeden. Het is verstandig om met je verloskundige te overleggen de bevalling in het kraamhotel en met haar alle details over het kraamhotel door te spreken.
Vind je dit een leuk artikel? Deel het met anderen:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *